
Urządzenia i Akcesoria
Curry z krewetkami i ryżem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Ryż
-
wody1300 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
oliwy z oliwek25 g
-
ryżu basmati300 g
Curry z krewetkami
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
zielona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki1
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
ząbki czosnku3
-
kolendry, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji10 g
-
oliwy z oliwek20 - 40 g
-
kminu rzymskiego, mielonego2 łyżeczki
-
kolendry, mielonej2 łyżeczki
-
kurkumy, suszonej, mielonej½ łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu pomidorowego70 g
-
mleczka kokosowego400 g
-
krewetek, surowych, średnich, obranych600 - 800 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
603 kcal /
2524 kJ
Białko
45 g
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
68 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
1003 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska