Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cm de gingembre frais, pelé et coupé en deux
- 10 brins de ciboulette fraîche
- 300 g de crevettes crues, décortiquées et coupées en deux
- 1 c. à soupe de sauce de soja
- du poivre moulu
- du sel
- 20 feuilles à wonton rondes
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 121 kJ / 29 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Ravioli au porc et chou chinois
6h
Raviolis de crevettes
40 Min
Raviolis aux crevettes (Xia jiao)
1h 15min
Ravioli vapeur au porc et au chou
1 Std. 40 Min
Raviolis de crevettes
50 min
Demi-lunes épinard-poulet
35 Min
Petits pains vapeur farcis au poulet et aux épinards
3 Std. 30 Min
Raviolis poulet-crevette, bouillon à la citronnelle
1 Std.
Bouchées au porc
1h 5min
Raviolis pékinois au porc, champignons noirs et poireaux
45 Min
Raviolis pékinois
1 Std.
Gyozas japonais grillés au porc et gingembre
50 min