![Dorer légèrement 200-300 g d'oignons Dorer légèrement 200-300 g d'oignons](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0e2250be-7ae4-4aac-b7bc-30c5d17982b0/Derivates/fd51318c-b4df-464b-ae14-6f6310443bdf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive -
200 - 300
g d'oignons jaunes, coupés en quartiers (voir "Conseil(s)")
lub 200 - 300 g d'oignons rouges, coupés en quartiers (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1030 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 22 mg
Alternatywne przepisy
Dorer des oignons avec des lanières de porc
15 dk
Dorer légèrement ail et oignons
20 dk
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50 Min
Caraméliser 200 g d'oignons
40 Min
Rissoler 300 g d'oignons
20 dk
Rissoler des échalotes
20 dk
Rissoler lardons et champignons
20 dk
Rissoler 200 g d'aubergine
30min
Dorer 250 g de poulet en lanières
15 dk
Rissoler 400 g d'aubergines
35 Min
Rissoler des oignons
20 dk
Dorer 200 g d'oignons
25 Min