Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pane toscano a pezzi 2-3 cm (vedere varianti)
- 5 foglie di basilico fresche, lavate
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 1 rametto di origano fresco, le foglioline lavate
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 1 filetto di acciuga sott'olio
- 25 g di mandorle pelate
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 130 g di acqua
- 20 g di aceto bianco
- 300 g di pomodoro cuore di bue
- 50 g di cipolla rossa di Tropea a fette (5 mm circa)
- sale (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1414 kJ / 338 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Cacciucco di ceci
50min
Pappa al pomodoro
35 Min
Crema di panzanella
40min
Panzanella di pane multicereali
5h 20min
Panzanella di mare
45min
Crostini con crema piccante ai ceci
40min
Puntarelle alla romana
15min
Strüdel al cavolo nero e gorgonzola
1h 10min
Ribollita
2h 30 min
Insalata di fagioli e cipolla di Tropea
45min
Pici all'aglione
1h 25min
Crostini con fegatini di pollo
40min