Risotto zafferano e asparagi

4.6 603 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 35 g di cipolla a listarelle
  • 350 g di asparagi verdi a tocchetti (2 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 min.)
  • 60 g di vino bianco secco
  • 700 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 dado per brodo vegetale
  • 1 cucchiaino di pistilli di zafferano (vedere consigli)
    1 bustina di zafferano in polvere, (vedere consigli)
  • 20 g di burro
  • Parmigiano Reggiano (opcjonalnie) grattugiato, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 8.7 g
Kalorie 1766 kJ / 422 kcal
Tłuszcz 12.2 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 68.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...