Risotto ai carciofi

Risotto ai carciofi

4.5 324 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 40 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 40 g di scalogno
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di carciofi mondati (300 g se da pulire) a spicchi
  • 320 g di riso Carnaroli
  • 60 g di vino bianco secco
  • 800 - 820 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • ½ - 1 cucchiaino di sale a piacere
  • 20 g di burro

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 461.3 kcal / 1930 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 91 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 132.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...