Risotto ai carciofi

Risotto ai carciofi

4.5 318 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
    40 g
  • di scalogno
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • di carciofi mondati (300 g se da pulire) a spicchi
    150 g
  • di riso Carnaroli
    320 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di acqua
    800 - 820 g
  • dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1
    1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • di sale a piacere
    ½ - 1 cucchiaino
  • di burro
    20 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 461.3 kcal / 1930 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 91 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 132.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...