Crostini di pane con tapenade

Crostini di pane con tapenade

4.7 26 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
12 fette

Składniki

Tapenade di olive
  • 50 g di Parmigiano reggiano a tocchetti
  • 100 g di olive denocciolate
  • 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 spicchi di aglio
  • ½ - 1 peperoncino rosso piccante, lungo tagliato a metà per il lungo, privato dei semi, a pezzi (2 cm)
  • 40 g olio extravergine di oliva
Crostini alle olive
  • 12 fette di baguette tagliate in diagonale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 583.2 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 982.8 kJ / 234.9 kcal
Tłuszcz 7.7 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...