Cheesecake alle barbabietole con salmone affumicato

Cheesecake alle barbabietole con salmone affumicato

3.8 6 ocen
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
6 porzioni

Składniki

Cialde di Parmigiano reggiano
  • 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 100 g di farina
  • 100 g di burro a pezzi
  • 2 pizzichi di sale
Mousse di barbabietola
  • 400 g di barbabietola rossa pelata, a pezzi
  • 50 g di acqua
  • 18 g di fogli di gelatina precedentemente ammollati in acqua
  • 2 pizzichi di peperoncino piccante in polvere
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di sale
  • 150 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 200 g di salmone affumicato a fette (1-2 mm)
  • aneto fresco q.b. per servire

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 porzioni

Sód 5963 mg
Białko 99 g
Kalorie 10055 kJ / 2402 kcal
Tłuszcz 174 g
Błonnik 14 g
Tłuszcz nasycony 99 g
Węglowodany 113 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...