Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- ½ spicchio di aglio senza anima (opcjonalnie)
- 200 g di cuori di carciofo sott'olio, sgocciolati
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di salsa di senape
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pane per tramezzini
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 3075 kJ / 735 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Patè di pomodori secchi e tonno
15 menit
Salsa piccante allo zenzero
30 min
Vodka Zombie
10 min
Tramezzino con patè di carciofini, crema di ricotta e bresaola
20 min
Tapenade al tonno
10 min
Gazpacho fragole e pomodoro
2h 10min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 min
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10 min
Crostini con crema piccante ai ceci
40 min
Insalata russa allo yogurt
1h
Patè di melanzane con coulis di pomodori
2h
Mousse di salmone su tartine di segale
15 menit