Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- ½ spicchio di aglio senza anima (opcjonalnie)
- 200 g di cuori di carciofo sott'olio, sgocciolati
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 1 cucchiaino di salsa di senape
- 1 pizzico di sale
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pane per tramezzini
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 3075 kJ / 735 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 59.1 g
- Tłuszcz
- 52.2 g
- Błonnik
- 9.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vol-au-vent integrali con mousse di tonno e ricotta
2h
Sarde in saor
25 Std.
Bisque con capesante, crostini e olio al limone
5h 10min
Panzanella di pane multicereali
5h 20min
Oranais all'albicocca
1h 35 min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1h 5min
Caesar salad
45min
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10 min
Ravioli ai carciofi
1hod. 30min
Tartine tonno e ceci
30min
Bigoli in salsa
1hod. 30min
Panzanella ai frutti di mare e gamberi
40min