Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di stoccafisso ammollato (vedere consigli)
- farina q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- 270 g di cipolle bianche a fette
- 20 g di burro
- 2 foglie di alloro fresco
- 8 filetti di acciuga
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 30 g di uvetta ammollata e strizzata
- 20 g di pinoli
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 cucchiaino di zucchero
- sale q.b.
- pepe q.b.
- 200 g di brodo vegetale
- 30 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1391.2 kJ / 332.5 kcal
- Białko
- 43.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1h
Zuppa di baccalà alle cipolle
35min
Baccalà alla Soutelo
30min
Tagine di rana pescatrice
1h 5min
Baccalà al forno con broccoli
1h 30min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Baccalà alla Veracruz
1h
Stoccafisso con i porri
50min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Tegamini di cipolle e alici
1h
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min