Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g di stoccafisso ammollato (vedere consigli)
- farina q.b.
- olio extravergine di oliva q.b.
- 270 g di cipolle bianche a fette
- 20 g di burro
- 2 foglie di alloro fresco
- 8 filetti di acciuga
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 30 g di uvetta ammollata e strizzata
- 20 g di pinoli
- 1 pizzico di noce moscata
- 1 cucchiaino di zucchero
- sale q.b.
- pepe q.b.
- 200 g di brodo vegetale
- 30 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1391.2 kJ / 332.5 kcal
- Białko
- 43.8 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla livornese
35 Min
Baccalà, patate e funghi
45 Min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà alla Veracruz
1h
Frittelle di baccalà
12h 50 min
Alici alla Reggina
45 Min
Stoccafisso con i porri
50min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Baccalà gratinato
1h
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min
Baccalà alla ligure
1h