Wersje kompatybilne
Uovo pochè con carciofi, funghi e salsa alla panna
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di burro
- 1 spicchio di aglio schiacciato
- 120 g di funghi finferli freschi interi
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, a pezzi
- 50 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- ¼ di dado per brodo di pollo
- 4 cucchiai di panna (min. 30% di grassi)
- 4 uova
- 500 g di acqua
- 4 carciofi surgelati
- 4 fettine di pane bianco tostato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1140 kJ / 274 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 18.8 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa agrodolce cinese
15 Min
Pollo marinato servito con guacamole al lime
2 Std. 20 Min
Involtini primavera vietnamiti
40min
Uova alla Benedict
45min
Ceviche di tonno con vinaigrette al lime
1 Std. 35 Min
Filetto alla Wellington natalizio
3h 30min
Ala hodi (Patate al curry)
40min
Marinatura al vino rosso e salsa Worchester
15 Min
Involtini primavera
1h 15min
Insalata con uovo pochè
45min
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1sa 10 dk
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min