![Effiloché de canard en parmentier Effiloché de canard en parmentier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1E3E794A-D491-4D49-AD61-0282C4E7105C/Derivates/718C89F5-9845-4559-91E0-2A927C2434B0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
8
brins de coriandre fraîche
lub 8 brins de persil frais - 50 g de pain rassis, coupé en morceaux
- 3 échalotes grises
- 1 oignon
- 2 gousses d'ail
- 4 cuisses de canard confites
- 400 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 300 g de céleri-rave, coupé en morceaux
-
300
g de lait demi-écrémé
lub 300 g de lait de soja - 30 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3794 kJ / 906 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 66 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Boulettes de viande à la sauce tomate
45min
Sauce beurre blanc
20 min
Rillettes de maquereau
5 Min
Rougail saucisse
50 Min
Cassoulet au confit de canard
1 Std. 10 Min
Parmentier de canard à la patate douce
40 Min
Effiloché de canard aux pêches
1 Std.
Petit salé aux lentilles
45min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30 Min
Parmentier de canard aux oignons
50 Min
Chili con carne
1 Std. 15 Min
Crumble terre et mer
50 Min