Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de blancs de poireau, coupés en tronçons
- 3 échalotes
- 20 g de beurre
- 300 g de vin blanc demi-sec
- 20 g d'eau
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- du poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 12 noix de saint-jacques
- 3 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 20 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 976 kJ / 232 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Choucroute de la mer
35 Min
Blanquette de noix de saint-jacques
45 Min
Cabillaud et pommes de terre à la sauce tomate
50min
Papillote de turbot aux petits légumes
1h 15min
Filet de merlan en papillote de poireau
55 Min
Cabillaud au beurre d'agrumes
50min
Blanquette de veau
1 Std.
Cassolettes de saint-jacques
30 Min
Saumon et pommes de terre sauce aux champignons
50min
Saint-jacques à la crème sur lit de poireaux
30 Min
Lapin aux pruneaux
1 Std.
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30 Min