![Petits pois à la française Petits pois à la française](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ADCA5464-C3B7-4ADB-8B77-6C29AA93B39A/Derivates/76317add-56af-4b5f-9115-406f15427372.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g d'oignon, coupé en deux
- 20 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de lardons fumés
- 700 g de petits pois surgelés
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni
- 10 feuilles de laitue, détaillées en lanières fines
- 20 g de beurre
- 10 g de sucre en poudre (opcjonalnie)
- 200 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1477 kJ / 354 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de courgette à la provençale
40 мин.
Compote de pommes
20 Min
Cassoulet au confit de canard
1 godz. 10 min
Pot-au-feu
1h 40min
Poireaux gratinés à la béchamel
1h 15min
Sauté de veau Marengo
55 min
Petit salé aux lentilles
45 min
Purée de pommes de terre et de légumes
45 min
Blanquette de veau
1 godz.
Ratatouille
40 мин.
Brandade de morue
24h 35min
Œufs à la florentine
1 Std. 5 Min