Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons jaunes, coupés en deux
- 50 g de graisse de canard
- 1 clou de girofle
- 130 g de carotte, coupée en tronçons
- 200 g de tomates concassées en conserve
- 300 g de lard fumé, coupé en quatre
- 1 bouquet garni (thym, persil et laurier sauce)
- 2 gousses d'ail
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 saucisses de Toulouse (environ 400 g)
- 300 g de haricots blancs secs (type tarbais), préalablement cuits
- 8 manchons de canard, confits et dégraissés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5278 kJ / 1265 kcal
- Białko
- 66 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 97 g
- Błonnik
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gibelotte de lapin
1h 35min
Cassoulet
13 Std.
Petits pois à la française
45 Min
Petit salé aux lentilles
45 Min
Coq au vin
9h 40 min.
Pot-au-feu
1 Std. 40 Min
Bœuf bourguignon
2 godz. 30 min
Blanquette de veau
1 Std.
Goulasch
50 min
Brandade de morue
24h 35min
Garbure
1 Std. 10 Min
Sauté de veau Marengo
55min