Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La chapelure aux herbes
- 15 g de pain rassis
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
Le gratin
- 1000 g de courgettes
- 2 gousses d'ail
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 1 c. à café rase de gros sel
- 1 c. à café rase de thym frais
- 1 tomate, coupée en rondelles
- 4 olives noires
- 2 filets d'anchois à l'huile
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 556 kJ / 134 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ratatouille
40min
Pizza Margherita
2h 10min
Tomates farcies
50min
Petits pois à la française
45min
Tarte provençale
1h 15min
Poulet basquaise
50min
Poireaux gratinés à la béchamel
1h 15min
Tarte aux pommes
1h
Légumes farcis
1h 20min
Flan au brocoli
1h 20min
Légumes au curry
1h
Assortiment de légumes sur lit de riz et sauce au yaourt
45min