![Gratin de courgette à la provençale Gratin de courgette à la provençale](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A6AB4471-55EC-4501-A85A-3CBF95E68226/Derivates/93bd1dcc-41f4-4d9d-b784-2e31f9bb6252.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La chapelure aux herbes
- 15 g de pain rassis
- 1 c. à soupe d'herbes de Provence déshydratées
Le gratin
- 1000 g de courgettes
- 2 gousses d'ail
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 10 g d'huile d'olive
- 1 c. à café rase de gros sel
- 1 c. à café rase de thym frais
- 1 tomate, coupée en rondelles
- 4 olives noires
- 2 filets d'anchois à l'huile
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 556 kJ / 134 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux pommes
1 Std.
Poêlée de légumes verts
10 Min
Légumes au curry
1 Std.
Petits pois à la française
45min
Tomates farcies
50 Min
Flan au brocoli
1 Std. 20 Min
Poireaux gratinés à la béchamel
1 Std. 15 Min
Poulet basquaise
50 Min
Omelette aux pommes de terre
30 Min
Légumes farcis
1 Std. 20 Min
Ratatouille
40 Min
Assortiment de légumes sur lit de riz et sauce au yaourt
45min