![Œufs à la florentine Œufs à la florentine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AAC8B26E-5277-4401-9404-90E91064E002/Derivates/58f2d0b7-cd65-4585-8f50-4ad582230b60.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de gruyère, coupé en morceaux
- 1000 g d'eau
- 8 œufs
- 1000 g de feuilles d'épinards frais
- 10 g de beurre, pour le plat
La béchamel
- 60 g de farine de blé
- 60 g de beurre
- 600 g de lait
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée (opcjonalnie)
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2079 kJ / 497 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de courgette à la provençale
40 min
Gratin de chou-fleur
55 min
Croustade aux champignons
1h 15 min
Purée de pommes de terre
40 min
Poêlée de légumes verts
10 min
Petits pois à la française
45 Min
Flan au brocoli
1h 20min
Sauce Béchamel express
20 Min
Macédoine du jardin
30 Min
Poireaux gratinés à la béchamel
1h 15 min
Purée de pommes de terre et de légumes
45 Min
Céleri rémoulade
10 min