Fatayers aux épinards

Fatayers aux épinards

3.9 26 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 pièces

Składniki

La pâte brisée
  • 150 g de farine de blé semi-complet
  • 50 g de beurre froid, en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 50 g d'eau froide
La farce
  • 500 g d'eau
  • 500 g d'épinards frais
  • 1 oignon coupé en huit
  • 1 c. à soupe d'huile d'olive
  • le jus d'un citron jaune (voir "Variante(s)")
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 30 g de pignons de pin

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 4 g
Kalorie 573 kJ / 137 kcal
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...