Empanadas au poulet, épinards et raisins secs

Empanadas au poulet, épinards et raisins secs

4.2 11 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 pièces

Składniki

  • 500 g de farine de blé
  • 70 g de saindoux
    70 g de beurre
  • 1 c. à café de sel
  • 1 c. à café de curcuma en poudre
  • 60 g de lait
  • 140 g d'eau tiède
  • 100 g d'eau
  • 300 g d'épinards frais à cuire (au rayon salades)
  • 40 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de paprika
  • 1 c. à café de quatre-épices
  • 150 g d'oignon (1 moyen), coupé en quatre
  • 350 g de filet de poulet, sans peau détaillé en dés (1 cm)
  • 40 g de raisins secs
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1 œuf battu

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pièce

Białko 8 g
Kalorie 751 kJ / 179 kcal
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...