Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 220 g d'eau
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 400 g de farine à pain, type Manitoba
- 1 c. à café de sel
La garniture
- 200 g de mozzarella de bufflonne, coupée en morceaux
- farine à pain, type Manitoba pour fariner
- 250 g de fromage squacquerone
- 1 - 2 pincées de sel, et un peu pour la pizza
- 2 c. à soupe d'huile d'olive extra vierge
- 2 bouquets de roquette, hachés grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 4376 kJ / 1046 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 106 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Manaïches au zaatar
2h
Pizza au pesto, poire et gorgonzola
2 Std. 35 Min
Pizzettes à l'artichaut
2h
Flammekueche aux asperges et à l'huile de citron
1 Std. 15 Min
Pizza à la marinara
1 godz. 35 min
Man'ouché libanais au bœuf et au zaatar
1 godz. 45 min
Empanadas farcies aux blettes, choziro et poitrine fumée
1 Std. 15 Min
Pizzas marinara
3h
Pizza quatre saisons
1 godz. 35 min
Pizza basilic, courgette et chèvre
2h
Quiche aux deux fromages et ail confit
2 Std. 10 Min
Pizza épinard-feta
1h 10min