Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'emmental, coupé en morceaux
- 30 g de beurre, et un peu pour le plat
- 30 g de farine
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés en fines lamelles
- 250 g de lait
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 500 g de filets de poisson (merlu, lieu, sabre, églefin...)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1298 kJ / 309 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Brandade de thon
1óra
Blanquette de cabillaud
55min
Parmentier de poisson au chèvre et persillade
1óra 15p
Gratin de courgettes aux crevettes
55min
Boulettes de poisson aux champignons
40p
Filet de colin à la sauce tomate
35p
Marmites de la mer
45p
Lasagnes de poisson aux champignons
1óra 30p
Tomates farcies au poisson
1 Std. 10 Min
Feuilleté au crabe
1 Std. 20 Min
Gratin de merlu aux courgettes
45p
Parmentier gratiné de moules et chou-fleur
1óra 30p