Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'emmental, coupé en morceaux
- 30 g de beurre, et un peu pour le plat
- 30 g de farine
- 150 g de champignons de Paris frais, émincés en fines lamelles
- 250 g de lait
- 1 pincée de noix de muscade en poudre
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 œuf
- 500 g de filets de poisson (merlu, lieu, sabre, églefin...)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1298 kJ / 309 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
Alternatywne przepisy
Cocotte de poisson gratinée aux champignons
1h
Gratin de merlu aux courgettes
45min
Lasagnes de poisson aux champignons
1h 30min
Brandade de thon
1h
Boulettes de poisson aux champignons
40min
Feuilleté au crabe
1h 20min
Gratin de courgettes aux crevettes
55min
Tomates farcies au poisson
1 Std. 10 Min
Cassolette de fruits de mer au chèvre
50min
Parmentier gratiné de moules et chou-fleur
1h 30min
Blanquette de cabillaud
55min
Marmites de la mer
45min