Raïta pomme-concombre et gambas aux épices

Raïta pomme-concombre et gambas aux épices

4.4 9 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

Les gambas
  • 2 gousses d'ail dégermées
  • ½ cm gingembres frais pelé et coupé en lamelles
  • 1 c. à café de piment rouge en poudre
  • ½ c. à café de garam masala en poudre
  • ½ c. à café de curcuma en poudre
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 40 g d'huile d'olive
  • du sel
  • 12 gambas crues de belle taille
Le raïta
  • 250 g de concombre pelé
  • ½ bouquet de coriandre fraîche effeuillé
  • ½ pomme granny-smith pelée et coupée en huit
  • 1 c. à soupe de garam masala en poudre
  • le jus d'1/2 citron jaune
  • 250 g de yaourt nature (2 pots)
  • du sel
  • du poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 30 g
Kalorie 1328 kJ / 316 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...