Wersje kompatybilne
Tartine de caviar d'aubergine aux figues et comté
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 1 aubergine, coupée en dés (300 g env.)
- 40 g d'huile d'olive
- 20 g de jus de citron
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 tranches de pain de campagne toastées
- 4 figues fraîches, coupées en quatre
- 60 g de vieux comté, coupé en fines lamelles
- 30 g de raisins rouges, coupés en quatre
- 4 pincées de fleur de sel
- 8 brins de ciboulette fraîche
- 2 branches de thym frais
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 1357 kJ / 323 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 15.5 g
- Błonnik
- 5.3 g
Alternatywne przepisy
Gaspacho
12h
Gaspacho de melon, tuiles au parmesan
2h 30 min
Pesto menthe, amande et chèvre
15min
Gaspacho fenouil et pomme granny-smith
15min
Houmous de courgette
10 min
Gaspacho tomate-pastèque au balsamique
25 min
Guacamole de petits pois, tartare de légumes au citron vert (Pascal Favre d'Anne)
30min
Caponata sicilienne
55min
Caviar d'aubergine "express"
20 min
Pesto de roquette, pistache et safran
15min
Pesto au basilic
10 min
Caviar d'aubergines
1 godz. 5 min