Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 2 cm de gingembre frais, en morceaux
- 2 c. à soupe d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de pâte de curry
- 200 g de lentilles corail
- 400 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 50 g de crème de coco
- coriandre fraîche
- graines de cumin
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 488.8 kJ / 116.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Tartinade de lentilles corail aux noix
15min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10 min
Houmous
10 min
Houmous de betterave
13 Std. 35 Min
Houmous de petits pois et petits pains
3 godz. 10 min
Houmous de petits pois
55min
Houmous de courgette
10 min
Houmous de haricots blancs et noix de cajou
15min
Houmous de carotte
25 Min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10 min
Rillettes de carotte aux herbes et épices
2 godz. 15 min
Houmous classique ou à la betterave
10 min