Alambre de pescado

Alambre de pescado

4.5 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
6 porciones

Składniki

  • 200 g de queso manchego en cubos
  • 2 dientes de ajo pelados
  • 100 g de cebolla en cuartos
  • 2 pimientos (verde y rojo) en tiras delgadas
  • 30 g de aceite de oliva extra virgen
  • 10 g de sal fina o al gusto
  • 2 pizca de pimienta negra recién molida o al gusto
  • 300 g de agua para el Varoma
  • 6 filetes de pescado blanco en tiras de 2 cm
  • 1 hoja santa en tiras delgadas
  • 10 tortillas de harina integrales o de nopal
  • salsa picante, verde para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 738 mg
Białko 37 g
Kalorie 1609 kJ / 383 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...