Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 300 g de jitomate saladet, en cuartos
-
600
g de caldo de pollo
lub 600 g de agua y 1 cdita de concentrado de caldo de pollo - 2 chiles guajillo, sin tallo ni semillas
- 250 g de granos de elote
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 400 g de nopales, en cubos (1.5 cm)
- 2 chiles poblanos, asados, sin tallo ni semillas y en rajas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 433 kJ / 103 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 698 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de nopales
20p
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45min
Salsa verde cruda
5 min
Caldo de nopales con chile morita
30min
Ensalada de nopal
30min
Sopa de nopales y huevo hilado
50 Min
Chilaquiles divorciados
1h
Salsa roja de molcajete
10p
Rajas con queso
25 Min
Calabacitas con elote y cilantro
20p
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1h 30min
Salsa verde cocida
30min