Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de jitomate saladet, en cuartos
-
600
g de caldo de pollo
lub 600 g de agua - 2 dientes de ajo, pelados
- 2 chiles guajillo, sin tallo ni semillas
- 250 g de granos de elote
- 1 cdita de sal fina, o al gusto
- ½ cdita de pimienta negra molida, o al gusto
- 400 g de nopales, en cubos (1.5 cm)
- 2 chiles poblanos, asados, sin tallo ni semillas y en rajas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 433 kJ / 103 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 698 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calabacitas con elote y cilantro
20min
Cazuela de panela con espinacas y caldillo
30 min
Salsa verde cocida
30 min
Chicharrón en salsa verde
35 min
Nopalitos con guajillo y elote
30 min
Rajas con queso
25 min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Bistec en pasilla con papas, nopales y tiramisú rápido TM6
1h
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 min
Salsa verde de chile de árbol
10min
Ensalada de nopal
30 min
Salsa roja de molcajete
10min