![Pollo con mole de San Fernando Pollo con mole de San Fernando](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F43A87B2-0E44-426B-9591-E7538DD60262/Derivates/06CFF4F3-568A-42FF-B666-D539CA083FC2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cacahuates tostados sin sal
- 1 cucharadita de comino en polvo
- 4 pimientas negras enteras
- 2 clavos de olor
- 500 g de jitomate, en trozos
- 150 g de cebolla, en trozos
- 2 chiles chipotles adobados
- 1 rama de epazote, sólo las hojas
- 200 g de agua
- 30 g de aceite
- 2 cubos de caldo de pollo
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1760 kJ / 419 kcal
- Białko
- 46 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo en chile mulato
30min
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Pollo encacahuatado
45min
Tinga de pollo
30min
Pollo con mole verde
1h
Adobo con carne
50min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Arroz a la mexicana
50min
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Crema de chile poblano
25min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Caldo tlalpeño
1h 20min