Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de queso cotija
- 430 g de nopales, cortados en trozos medianos
- 765 g de agua
- 1 diente de ajo, pelado
- 40 g de cebolla
- 440 g de puré de jitomate
- 2 chiles morita, sin rabo
- 1 pizca de semillas de comino
- 1 pizca de mejorana seca
- 2 ½ cditas de sal gruesa
- 2 ramitas de cilantro
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 286 kJ / 68 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25min
Sopa de hongos y epazote
35min
Mole de olla vegetariano
1 godz.
Crema de calabacita, cilantro y chile
40min
Pancita de hongos
1 godz.
Sopa de verdolagas
50min
Sopa de nopales
45 min
Sopa de nopales y huevo hilado
50min
Chicharrón en salsa verde
35min
Taquitos de huitlacoche
25min
Sopa de flor de calabaza
35min
Taquitos de huitlacoche en salsa poblana gratinados
37 min