![Filete de res en salsa de chile morita Filete de res en salsa de chile morita](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FDF52BFC-A21D-4736-A907-2B533CAA7D26/Derivates/1F42E784-F0A0-484B-8E7D-31DC1E61EFAD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 chiles morita, sin rabo ni semillas
- 1 diente de ajo, pelado
- 180 g de jitomate, cortado en cuartos
- 5 g de aceite de oliva, y un poco más para sellar la carne
- 125 g de vino tinto
- 140 g de agua
- 1 cdita de sal fina
- 2 ½ cdas de azúcar
- 4 filetes de res, en medallones (2 cm de grosor)
- 1 cdita de fécula de maíz
- 25 g de mantequilla, sin sal
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1105 kJ / 263 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pollo al tequila y chile pasilla
2h
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1 Std. 10 Min
Pollo con crema de chipotle adobado
40 min
Taquitos de camarón al chipotle con tortillas de harina
15min
Pescado a la talla
40 min
Pescado con adobo
1 Std.
Bisteces con papas en pasilla
1h 15 min
Cerdo con salsa de chile guajillo y mango
1h 45min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 Min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50 Min
Tortitas de carne en salsa verde
1h 40min
Bisteces a la mexicana
30 Min