Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinaci
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di spinaci baby freschi
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Purea di fagioli
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di fagioli bianchi di Spagna in scatola, scolati e sciacquati
- 160 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 840.5 kJ / 200.8 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 235.8 mg
Alternatywne przepisy
Vellutata di piselli
20 Min
Purea di ceci con spinacini piccanti
40 Min
Crema di broccoli e porri
45 Min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50 min
Vellutata di cavolfiore
50 min
Crema di cavolfiore e ceci (vegan)
50 min
Crema di fagioli borlotti
35 Min
Purè di cavolfiore (vegan)
40 Min
Crema di broccoli con mandorle (senza lattosio)
35 Min
Vellutata saporita di fagioli bianchi
30 min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 Min
Crema di bietola
35 Min