Parmigiana di cavolfiori

Parmigiana di cavolfiori

4.6 140 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano, a pezzi
    70 g
  • di scalogno a metà
    40 g
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di passata di pomodoro
    300 g
  • di zucchero
    1 pizzico
  • di sale
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di acqua
    100 g
  • pangrattato q.b.
  • di cimette di cavolfiore
    750 g
  • foglie di basilico fresche
    8
  • burro q.b.
  • di mozzarella a cubetti (1 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 390.8 kcal / 1635.3 kJ
Białko 25 g
Tłuszcz 27.7 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 573.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...