Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 40 g di scalogno a metà
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 foglie di basilico fresche
- 100 g di acqua
- 750 g di cimette di cavolfiore
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 250 g di mozzarella a cubetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1635.3 kJ / 390.8 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 573.3 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 dk
Cavolfiori gratinati
50 dk
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Contorno di finocchi con panure al timo
35 dk
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1 Std. 10 Min
Pasta al forno con cavolfiori e scamorza
1h 15min
Parmigiana di finocchi (vegan)
1h 25min
Cavolfiore gratinato al formaggio
35 dk
Asparagi alla parmigiana
50 dk
Cavolfiore alla Cavour (Bimby Friend)
Brak ocen
Crocchette di cavolfiore in umido
1 godz. 30 min
Pasta al forno vegetariana filante
1sa