Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 40 g di scalogno a metà
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 8 foglie di basilico fresche
- 100 g di acqua
- 750 g di cimette di cavolfiore
- burro q.b.
- pangrattato q.b.
- 250 g di mozzarella a cubetti (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1635.3 kJ / 390.8 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 11.1 g
- Tłuszcz
- 27.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 573.3 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40min
Cavolfiori gratinati
50min
Involtini di melanzane al prosciutto
1h
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Asparagi alla parmigiana
50min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 godz. 5 min
Lasagna di zucchine al pesto
50min
Parmigiana di finocchi (vegan)
1h 25min
Torta salata patate dolci e peperoni
2h 10min
Pizzette di melanzane
40min
Zucchine ripiene alla ligure
1h 30min
Torta salata con zucca e scarti di verdure
2h 30 min