Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di carne di vitello a fette (circa 10x15 cm)
- 50 g di burro
- 1 spicchio di aglio, a piacere
- 200 g di funghi porcini freschi a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di vino bianco
- tartufo fresco a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1152 kJ / 275.5 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 825 mg
Alternatywne przepisy
Fusilli con fiori di zucca, pancetta e zafferano
45 min
Pollo con sugo alla paprika a Cottura Lenta
4 Std.
Uova strapazzate con asparagi e gamberi
15min
Vitello ai funghi porcini con salsa aromatica
55min
Rotoli croccanti
9 godz. 30 min
Penne con le cozze
Brak ocen
Scaloppine ai funghi
40 min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30 min
Scaloppine agli asparagi
1h
Uova strapazzate con asparagi e bacon
30 min
Risotto alla pescatora
35min
Fusilli integrali gamberi e zucchine
40 min