Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di carne di vitello a fette (circa 10x15 cm)
- 50 g di burro
- 1 spicchio di aglio, a piacere
- 200 g di funghi porcini freschi a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di vino bianco
- tartufo fresco a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1152 kJ / 275.5 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 825 mg
Alternatywne przepisy
Spezzatino di tacchino e pancetta con porri
45 min
Straccetti di vitello al vino bianco
30min
Spezzatino di manzo ai funghi con cous cous di cavolfiore
45 min
Scaloppine ai funghi
40min
Bangers and mash (Salsicce con purè di patate)
1h 30 min
Risotto funghi e salsiccia
55min
Manzo con olive e peperoni
35min
Bocconcini di tacchino in salsa di funghi
40min
Filetto di vitello con composta di cipolle di Tropea e fragole
50min
Uova strapazzate ai funghi e guanciale
30min
Rotolo al cioccolato e arancia
Brak ocen
Cosce di pollo e funghi a Cottura Lenta
1h 50min