Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Besciamella vegana
- 40 g di farina
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di bevanda a base di soia
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
Condimento
- 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline
- 1 pizzico di pepe
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 carciofi a fettine sottili
- 200 g di seitan a pezzi (1-2 cm)
Pasta
- 1500 g di acqua
- 320 g di pasta corta a piacere
Terminare la preparazione
- 30 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fusilli ai carciofi e piselli
30 Min
Pesto alla genovese (vegan)
10min
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1h 30min
Spezzatino di seitan con patate e carote
1 godz. 20 min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Tagliatelle integrali ai broccoli
1 godz. 20 min
Bulgur cavolo riccio e melagrana con chips di patate dolci
40min
Cassoulet di fagioli con pesto di noci a Cottura Lenta
6 Std.
Gattò di patate
1h 30min
Torta alle bietole
3 Std.
Fusilli, carciofi e cacio
40min
Orecchiette cicoria e mozzarella
40min