Wersje kompatybilne
Involtini di pesce spatola con crema di pomodorini e menta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di pane bianco a tocchetti
- 1 spicchio di aglio
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 30 g di pinoli
- 10 g di menta fresca, le foglie lavate
- 1 pizzico di sale
- 3 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di olio extravergine di oliva
- 4 filetti di pesce spatola
- 60 g di scalogno a pezzi
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 300 g di acqua
- ½ cucchiaino sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2205 kJ / 527 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 40.6 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orata in crosta di patate con emulsione alle erbe
1 Std. 20 Min
Pesce spada al salmoriglio
5 min
Spigole all'acqua pazza
30 Min
Sarde a beccafico
35min
Macco di fave messinesi con calamari
50 Min
Cous cous di pesce alla trapanese
3h 30min
Involtini di spigola
40min
Pesce spada all'arancia
40min
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30 Min
Turbanti di spigola e arancio
1 Std.
Granita al pistacchio
6h 30min
Involtini di pesce spada alla pantesca
1 Std.