Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di farina tipo 00
- 350 g di farina di grano duro
- 450 g di acqua
- 2 spicchi di aglio senz'anima
- 50 g di cipolla
- 50 g di carota, pelata
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2849 kJ / 681 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 134 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 8 g
Alternatywne przepisy
Rigatoni affumicati
25 min
Penne alla puttanesca
35 Min
Spaghetti all'amatriciana
35 Min
Spaghetti al tonno
40 min
Penne all'arrabbiata
20 min
Orecchiette con ragù di salsiccia
1j
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Pennette all'arrabbiata veloci
20 min
Torta al testo
1j
Penne alla Norcina
45 Min
Orecchiette in rosso con pancetta (senza glutine)
3h 55min
Maccheroni al forno con sugo e polpettine
1j 30 menit