Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)
TM6 TM5 TM31

Lap Mei Fan (Chinese Wax Meat Rice)

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • 2250 g water
  • 1 waxed duck thigh, rinsed
  • 350 g waxed pork belly
  • 40 g premium soy sauce
  • 40 g first draw soy sauce
  • 20 g Chinese rice wine (Shaoxing Hua Tiao)
  • 1 tsp lump sugar (opcjonalnie)
    lub 1 tsp raw sugar (opcjonalnie)
  • 300 g basmati rice, rinsed
  • 100 g Chinese sausages (approx. 2 sausages), blanched
  • 100 g Chinese liver sausages (approx. 2 sausages)
  • 150 g French beans, cut in 6 cm length
  • 1 sprig spring onion, chopped, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2044 kJ / 489 kcal
Białko
21 g
Węglowodany
48 g
Tłuszcz
22 g
Błonnik
6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy