Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 raw beetroots (approx. 800 g), peeled and cut into pieces (3 cm)
- ½ - 1 ½ tsp salt, to taste
- 1000 - 1400 g water (not higher than the 2L maximum fill level)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 268 kJ / 63.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 628.5 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed mushrooms (400 g)
20 min
Sautéed onions (200 g) with garlic, ginger or chilli
10min
Date and nut loaf
1hod. 20min
Rosemary Salt
24h 5 min
Sautéed chicken strips
15 min
Sautéed capsicum (200 g)
15 min
Browned onions (200 g)
20 min
Beetroot salad
10min
Stewed prunes
55 min
Brown basmati rice
35 min
Apple and cranberry farro salad
35 min
Stewed apples
25 min