Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Honey labne
- 500 g Greek-style natural yoghurt
- 30 g honey
Pickled fruits
- 120 g water
- 1 orange, zest only (4 cm strips), no white pith (flesh segmented and reserved)
- 1 tsp vanilla bean paste
- 375 g verjuice (see Tips)
- 200 g honey
- 200 g rhubarb, trimmed and cut into thin pieces (5 mm)
- 250 g strawberries, hulled and cut into halves
- 2 pears, cored and cut into thin wedges (5 mm)
- 2 peaches, stones removed and cut into thin wedges (5 mm)
- 1 sprig fresh mint
- edible flowers, for decorating (optional - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1472.3 kJ / 350.6 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 65.8 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 104.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pear blueberry quinoa crumbles
35min
Black tahini and beetroot hommus
1h 10min
Classic zabaglione
15 menit
Summer dahl
35min
Spiced labne with pumpkin and rocket salad
13hod.
Gin-cured ocean trout salad
30h 20min
Sabayon
15 menit
Sunflower and nori filling
3h 10min
Semolina pancakes (Beghrir)
1 godz.
Tarator (tahini dip)
5min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25h 15min
Spring frittata
1h 15 min