Pickled fruit salad with honey labne

Pickled fruit salad with honey labne

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 27 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Honey labne
  • Greek-style natural yoghurt
    500 g
  • honey
    30 g
Pickled fruits
  • water
    120 g
  • orange zest only (4 cm strips), no white pith (flesh segmented and reserved)
    1
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • verjuice (see Tips)
    375 g
  • honey
    200 g
  • rhubarb trimmed and cut into thin pieces (5 mm)
    200 g
  • strawberries hulled and cut into halves
    250 g
  • pears cored and cut into thin wedges (5 mm)
    2
  • peaches stones removed and cut into thin wedges (5 mm)
    2
  • fresh mint
    1 sprig
  • edible flowers for decorating (optional - see Tips)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 104.6 mg
Białko 8.7 g
Kalorie 1472.3 kJ / 350.6 kcal
Tłuszcz 2.1 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 65.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...