Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 1 orange, peel only
- 40 g white sugar
- 100 g unsalted butter, chilled and cut into pieces
- 200 g gluten free plain flour, plus extra to dust
- 1 tsp xanthan gum
- 1 egg
- 20 g cold water
Topping
- 120 g white sugar
- 300 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 2 tsp natural vanilla extract
- 260 g gluten free plain flour
- 90 g gluten free cornflour
- ¾ tsp gluten free baking powder
- ½ tsp xanthan gum
Assembly and baking
- gluten free flour, to dust
- 250 g fruit mince (see Tips)
- icing sugar, to dust
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1015.1 kJ / 242.6 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 45.7 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.7 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 21.9 mg
Alternatywne przepisy
Quinoa puddings with raspberry coulis
1h 5min
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Little citrus puddings (Diabetes)
24 Std. 30 Min
Chocolate and strawberry domes
51h
Christmas Spice Mix
5min
Gluten free shortcrust pastry
1h 40min
Gluten free hot cross buns
3h 25min
Christmas spice mix
5min
Vanilla paste
10min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49hod. 5min
CADA (Fresh muesli)
10min
Brandy custard (TM6)
15min