
Urządzenia i Akcesoria
Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
Śledź marynowany
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry5 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
nasion kolendry1 łyżeczka
-
octu jabłkowego75 g
-
soku z czerwonych buraków kiszonych400 g
-
filety ze śledzi, solone, a’la Matjas opłukane (patrz wskazówka)4
Bułki
-
masła pokrojonego na kawałki35 g
-
mleka100 g
-
cukru10 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
białej mąki orkiszowej250 g
-
soli¾ łyżeczki
-
jajko1
Kanapki
-
wody400 g
-
jajka3
-
majonez ilość do posmarowania kanapek
-
czerwona cebula (ok. 50 g), pokrojona w 2 mm plastry1
-
korniszon (ok. 60 g), pokrojony w 2 mm plastry1
-
koperek, świeży tylko liście, drobno posiekany, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
803.8 kcal /
3365.6 kJ
Białko
31.8 g
Tłuszcz
31.8 g
Węglowodany
100.9 g
Błonnik
3.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska