![Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4B41652F-3C95-4F2A-9932-445D2BAC51CA/Derivates/caac139d-aaf6-4959-9bdc-11c6ec86bd8b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Śledź marynowany
- 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 1 łyżeczka nasion kolendry,
- 75 g octu jabłkowego
- 400 g soku z czerwonych buraków, kiszonych
- 4 filety ze śledzi, solone, a’la Matjas, opłukane (patrz wskazówka)
Bułki
- 35 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 g mleka,
- 10 g cukru,
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 250 g białej mąki orkiszowej
- ¾ łyżeczki soli
- 1 jajko
Kanapki
- 400 g wody
- 3 jajka
- majonez, ilość do posmarowania kanapek
- 1 czerwona cebula (ok. 50 g), pokrojona w 2 mm plastry
- 1 korniszon (ok. 60 g), pokrojony w 2 mm plastry
- koperek, świeży, tylko liście, drobno posiekany, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 3365.6 kJ / 803.8 kcal
- Białko
- 31.8 g
- Węglowodany
- 100.9 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Błonnik
- 3.6 g