Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków

Kanapki ze śledziem marynowanym w soku z buraków

4.5 17 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 25 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

Śledź marynowany
  • korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
    5 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    5 g
  • nasion kolendry
    1 łyżeczka
  • octu jabłkowego
    75 g
    75 g białego octu winnego
  • soku z czerwonych buraków kiszonych
    400 g
  • filety ze śledzi, solone, a’la Matjas opłukane (patrz wskazówka)
    4
Bułki
  • masła pokrojonego na kawałki
    35 g
  • mleka
    100 g
  • cukru
    10 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    1 łyżeczka suchych drożdży
  • białej mąki orkiszowej
    250 g
    250 g mąki pszennej
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • jajko
    1
Kanapki
  • wody
    400 g
  • jajka
    3
  • majonez ilość do posmarowania kanapek
  • czerwona cebula (ok. 50 g), pokrojona w 2 mm plastry
    1
  • korniszon (ok. 60 g), pokrojony w 2 mm plastry
    1
    1 ogórek kiszony, (ok. 60 g), pokrojony w 2 mm plastry
  • koperek, świeży tylko liście, drobno posiekany, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 803.8 kcal / 3365.6 kJ
Białko 31.8 g
Tłuszcz 31.8 g
Węglowodany 100.9 g
Błonnik 3.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...