Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z grzańcem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
Lukier
-
200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika½ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
50 g czerwonego wina, wytrawnego
Ciasto
-
250 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
140 g czerwonego wina, wytrawnego
-
4 - 6 łyżeczek korzenna przyprawa do piernika2 - 3 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
200 g cukru
-
1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
4 jajka
-
250 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
44.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
1177.7 kJ /
281.5 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
33.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mazurek wieniec z karmelizowanymi cytrusami
1h 35min
Sernik czekoladowy z gruszkami w winie
13h 50min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1h 55min
Ciasto kardamonowe z syropem z limonki
1h 35min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4h 10min
Bakaliowiec
2h 50min
Ciasto jogurtowe z suszonymi śliwkami (bez cukru)
2h
Mazurek śliwkowy
1h 45min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1h 35min
Piernikobrownie
1h
Szybki piernik
1h 30min
Kokosanka z owocami
1h 20min