
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z grzańcem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
Lukier
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego200 g
-
korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM½ łyżeczki
-
czerwonego wina, wytrawnego50 g
Ciasto
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy250 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki150 g
-
czerwonego wina, wytrawnego140 g
-
korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM2 - 3 łyżeczki
-
cukru200 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego1 łyżka
-
jajka4
-
mąki pszennej250 g
-
proszku do pieczenia1 czubata łyżeczka
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
281.5 kcal /
1177.7 kJ
Białko
3.2 g
Tłuszcz
14.4 g
Węglowodany
33.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Sód
44.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska