Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z grzańcem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kawałków
Składniki
Lukier
-
200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 łyżeczka korzenna przyprawa do piernika½ łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
50 g czerwonego wina, wytrawnego
Ciasto
-
250 g masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
140 g czerwonego wina, wytrawnego
-
4 - 6 łyżeczek korzenna przyprawa do piernika2 - 3 łyżeczki korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
-
200 g cukru
-
1 łyżka ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
4 jajka
-
250 g mąki pszennej
-
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
-
migdały, w płatkach do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
44.8 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
1177.7 kJ /
281.5 kcal
Tłuszcz
14.4 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
33.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Prosty makowiec
13 godz. 15 min
Piernik na ciemnym piwie
2 godz. 35 min
Ciasto makowe
1 godz.
Piernikobrownie
1 godz.
Ciasto pomarańczowe z makiem
13 godz. 25 min
Ciasto pomarańczowe
45 min
Ciasto gruszkowe z orzechami włoskimi
1 godz. 35 min
Ciasto z serem ricotta
1 godz. 20 min
Halloweenowe ciasto dyniowe
2 godz. 10 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto bananowe z czekoladą
1 godz. 35 min
Likier piernikowy
10 min