Ciasto czekoladowe z grzańcem

Ciasto czekoladowe z grzańcem

4.4 182 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 kawałków

Składniki

Lukier
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    200 g
  • korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
    ½ łyżeczki
    1 łyżeczka korzennej przyprawy do piernika
  • czerwonego wina, wytrawnego
    50 g
Ciasto
  • masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    250 g
  • gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
    150 g
  • czerwonego wina, wytrawnego
    140 g
  • korzennej przyprawy do piernika, wykonanej w TM
    2 - 3 łyżeczki
    4 - 6 łyżeczek korzennej przyprawy do piernika
  • cukru
    200 g
  • ekstraktu z wanilii, naturalnego
    1 łyżka
  • jajka
    4
  • mąki pszennej
    250 g
  • proszku do pieczenia
    1 czubata łyżeczka
  • migdały, w płatkach do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 281.5 kcal / 1177.7 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 14.4 g
Węglowodany 33.4 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 44.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...