![Eton Mess z rabarbarem Eton Mess z rabarbarem](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fbc697d6-aaa2-4528-977c-1ce6c2925811/Derivates/9439041c-df81-4556-9ff6-3ee024557b73.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 100 - 120 g cukru
-
20
g skrobi ziemniaczanej
lub 20 g skrobi kukurydzianej - 40 g wody
- 100 g bez, połamanych na 2-3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- mięta, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2022.9 kJ / 483.2 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 62.5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 70.7 mg