Eton Mess z rabarbarem

Eton Mess z rabarbarem

4.5 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porcji

Składniki

  • rabarbaru pokrojonego na 3 cm kawałki
    600 g
  • cukru
    100 - 120 g
  • skrobi ziemniaczanej
    20 g
    20 g skrobi kukurydzianej
  • wody
    40 g
  • bez połamanych na 2-3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    500 g
  • mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 483.2 kcal / 2022.9 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 62.5 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 14.8 g
Sód 70.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...