
Urządzenia i Akcesoria
Eton Mess z rabarbarem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
6 porcji
Składniki
-
rabarbaru pokrojonego na 3 cm kawałki600 g
-
cukru100 - 120 g
-
skrobi ziemniaczanej20 g
-
wody40 g
-
bez połamanych na 2-3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki500 g
-
mięta, świeża tylko liście, ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
483.2 kcal /
2022.9 kJ
Białko
4.7 g
Tłuszcz
25 g
Węglowodany
62.5 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
70.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Mus rabarbarowy
55 min
Serniczki w słoikach
4 godz.
Trifle z rabarbarem
2 godz. 45 min
Zielone szpecle z sosem serowym i pomidorkami
1 godz. 10 min
Gruszki (sous-vide) z sosem cynamonowym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 5 min
Pudding z chia z kiwi i malinami (bez cukru)
4 godz. 20 min
Mus kawowy (bez cukru)
1 godz. 15 min
Mini serniczki z purée z mango z Varomy
3 godz.
Semifreddo kawowe
6 godz. 30 min
Deser budyniowy z gruszkami i szafranem
2 godz. 30 min
Lodowy deser z brzoskwiniami i kremem z mascarpone
2 godz. 35 min
Jeżynowa panna cotta
4 godz. 10 min