Eton Mess z rabarbarem
TM5 TM6

Eton Mess z rabarbarem

4.6 (29 ocen)

Składniki

  • 600 g rabarbaru, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 - 120 g cukru
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
    lub 20 g skrobi kukurydzianej
  • 40 g wody
  • 100 g bez, połamanych na 2-3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 500 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej (patrz wskazówka)
  • mięta, świeża, tylko liście, ilość do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2022.9 kJ / 483.2 kcal
Białko
4.7 g
Węglowodany
62.5 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Błonnik
3.2 g
Sód
70.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie