Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée
- 150 g di farina tipo 00
- 75 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 50 g di acqua
Ripieno
- 150 g di Provolone affumicato a pezzi
- 3 uova
- 100 g di ricotta fresca, scolata
- 50 g di pangrattato
- 50 g di latte
- 100 g di pancetta affumicata a cubetti
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- 8 fiori di zucca, puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1242.4 kJ / 296.8 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 210.5 mg
Alternatywne przepisy
Quiche di spinaci e speck
2h
Fiori di zucca ripieni
1h
Crostata integrale salata con salsa di cipolle
1h 10min
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1h 10min
Crostata salata di spinaci
1h
Soufflé ai funghi e formaggi a Varoma
1h
Quiche asparagi e bacon
1 godz. 45 min
Sformatini di fiori di zucca
1h 30min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Sfogliata ai peperoni e stracciatella
1h
Clafoutis fiori di zucca e salmone
45min
Fiori di zucchina ripieni con speck e provola
1h