Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di mandorle pelate
- 40 g di prugne secche denocciolate
- 60 g di albicocche secche denocciolate
- 8 fettine di lonza di maiale (da 60 g circa ciascuna)
- 1 pizzico di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato + q.b.
- 8 fette di speck (80 g circa)
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di Marsala
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Pollo alle mandorle
45 Min
Filetti di salmone con crema di zucca
35 Min
Risotto mimosa
55 Min
Filetto di maiale ripieno di datteri con salsa allo scalogno
35 Min
Involtini di vitello al vapore con insalata verde veloce
40 min
Involtini di manzo con salsa ai frutti rossi (per 2 persone)
30 min
Rotolini di tacchino
1j
Involtini di pollo all'arancia
1j 30 menit
Polpettone in crumble fragrante
1j
Polpettone di pollo con pistacchi
45 Min
Polpettone allo speck con pere
1j
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 min