Wersje kompatybilne
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g di aceto di vino rosso
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 125 g di lamponi
- 500 g di acqua
- 800 g di polpo fresco
- 70 g di carote
- 30 g di gambo di sedano
- 1 spicchio di aglio
- 1 foglia di alloro fresca
- 1 avocado maturo (circa 100 g) a cubetti
- 200 g di anguria a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1581 kJ / 378 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Polpo in bottiglia
9h 10min
Moscardini al limone
30 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min.
Spezzatino di ricciola agli agrumi
1h
Insalata di polpo mediterranea
4h
Polpo sottovuoto con olive taggiasche
3 Std. 20 Min
Involtini di branzino con crema di cime di rapa
1h
Astice in bella vista
1 Std. 15 Min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Capesante in crosta di pistacchi
30 Min
Abbracci di polpo su crema di patate allo zafferano
45 min
Polpo agli agrumi
1h