Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di cipolle in quarti
- 70 g di olio di oliva
- 600 g di patate, pelate e a fette (5 mm)
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 500 - 600 g di baccalà a pezzi (3 cm)
- 90 g di olive nere denocciolate
- 400 g di latte
- 65 g di burro
- 60 g di farina tipo 00
- 1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2591 kJ / 619 kcal
- Białko
- 23.4 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 40.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla livornese
35 Min
Baccalà gratinato
50 menit
Polpetti affogati
45 Min
Alici ripiene
50 menit
Frittelle di baccalà
12 Std. 50 Min
Baccalà all'olio con scarola e pomodorini
1j
Zuppa di baccalà
1j
Gratin di baccalà e besciamella
1j
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 Min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50 menit
Baccalà alla portoghese
1h 10 min
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10 min