Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brisèe
- 200 g di farina tipo 0
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno broccoli e bacon
- 30 g di porro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di cimette di broccoli
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 180 g di crescenza
- 1 uovo
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
-
50
g di fette di bacon a dadini (0.5 cm)
lub 50 g di pancetta a cubetti (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche di zucchine e fiori di zucchina
2 Std. 20 Min
Torta salata di zucca e spinaci
1 Std. 50 Min
Torta pasqualina
2h 5min
Quiche salata ai carciofi
1 Std. 20 Min
Torta di asparagi
1 Std. 10 Min
Torta salata agli spinaci
1 Std. 30 Min
Crostata con fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Quiche broccoli e pesto
1 Std. 10 Min
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3 Std.
Cocottine di fave
40 Min
Tortino di fagiolini e patate
1 Std. 30 Min