Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brisèe
- 200 g di farina tipo 0
- 100 g di burro a pezzi + q.b.
- 65 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno broccoli e bacon
- 30 g di porro
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di cimette di broccoli
- 2 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 180 g di crescenza
- 1 uovo
- 20 g di Parmigiano reggiano grattugiato
Terminare la preparazione
-
50
g di fette di bacon a dadini (0.5 cm)
lub 50 g di pancetta a cubetti (0.5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 740 kJ / 177 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 12.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di zucca
1u. 20min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1u. 20min
Mini soufflé al broccolo romanesco con fonduta al caprino
1u. 20min
Quiche broccoli e prosciutto cotto
3h
Tortino di patate dal cuore morbido
1u. 20min
Crostata salata di spinaci
1u.
Sformatini di finocchi
1h 30 min
Quiche salata ai carciofi
1u. 20min
Fagottini di sfoglia melanzane e formaggi
1h 25min
Tortino di verdure al Bitto
1h 10min
Strudel di broccoletti
1h 40min
Polpettone ripieno di spinaci e formaggio (TM6)
1h 15min