Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi

Terrine di polenta gratinata con salsa ai funghi

4.6 50 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porzioni

Składniki

Salsa ai funghi
  • 1 spicchio di aglio
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 30 g di funghi secchi ammollati in acqua tiepida e strizzati
  • 250 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 1 pizzico di sale
Polenta
  • 250 g di farina di mais bramata
  • 950 g di acqua
  • ½ cucchiaio di sale grosso
  • 10 g olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
  • 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
  • burro (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 605.8 mg
Białko 6 g
Kalorie 2198.7 kJ / 525.5 kcal
Tłuszcz 34.4 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 49.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...