Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de coriandre fraîche, effeuillé
- 1 gousse d'ail
- 30 g d'amandes décortiquées
- 50 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 600 g d'eau
- 500 g de carottes, en rondelles de 5 mm
- 1 c. à soupe de cumin en poudre
- le jus d'1/2 citron jaune
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 531 kJ / 127 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Salade de poivrons marinés et petits pains marocains
1小时 35 分钟
Tam Hua (Haricots verts thaïs aux cacahuètes)
15 Min
Brochettes chich taouk, houmous et salade aux graines
1hod. 40min
Salade de pomme de terre, olives, feta et herbes fraîches
1小时
Brochettes de kefta
55min
Salade fattouch
25min
Carottes marinées à la menthe
25min
Salade d'aubergine au yaourt
2小时 10 分钟
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1小时
Sardines à la marocaine
25min
Zaalouk d’aubergine
45 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min