Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 600 g de carottes, coupées en rondelles
- 2 gousses d'ail
- 2 branches de menthe fraîche, effeuillées
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 1 c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de quatre-épices
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à soupe de jus de citron
- 1 c. à soupe de jus d'orange
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 429 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 519 mg
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50 min
Tajine de veau aux coings
1 Std. 10 Min
Salade de poivrons marinés et petits pains marocains
1h 35min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Légumes aux haricots verts
30 Min
Salade de fèves au citron, amandes grillées et coriandre
35 Min
Chakchouka multicolore
35 Min
Zaalouk de chou-fleur
30 Min
Salade de carottes, pesto de coriandre
35 Min
Zaalouk d’aubergine
45 Min
Carottes à la marocaine
40 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min